• Makten og Troen

Makten og Troen

av Richard Bærug

  • Kr 299,-

  •   Kr 399,-
Antall

Makten & Troen av Richard Bærug

En reise til de vakreste kirkene og klostrene øst i Europa – fra Jerusalem til Finnmark

 

Dette er en annerledes reisebok om de skjønneste kirker og klostre øst i Europa. Forfatter Richard Bærug har pirket i fasaden og kommet tett på menneskene. Hvem er de, disse munkene og nonnene, prestene og andre troende? Hva kan ortodokse, katolikker og protestanter åndelig gi oss i dag?

Østkirken står midt oppe i det kanskje største bruddet på nærmere tusen år. Den russisk-ortodokse kirken, der prestene i sovjettiden nesten ble utryddet og lederne stadig mer kontrollert av KGB, brøt i 2018 med moderkirken i Konstantinopel. Gjennom samtaler med troende rulles mangfoldet og det historiske lappeteppet ut, preget av dragkampen mellom troen på Gud og maktambisjonene til politiske ledere.
Mellom søken etter sannhet og gevinster fra løgner og legender.

Bli med på en dramatisk, men ytterst vakker reise fra Jerusalem gjennom Armenia, Georgia, Tyrkia, Kypros, Athos, Hellas, Bulgaria, Romania, Moldova, Ukraina,  hviterussland, Litauen, Latvia, Estland, Russland, Finland og Norge.

RICHARD BÆRUG er forfatter, medieviter og hotelleier. Han er født i Norge, men bor i Rıga og Svaneti. Han har skrevet flere bøker om Svaneti samt om europeiske, baltiske og russiske medier, deriblant Putins presse som kom ut i 2018. 

 

Les utdrag fra boken:

Bokdetaljer
Forfatter Richard Bærug
Forlag Ventura
ISBN 9788283651355
Innbinding Innbundet i farger
Antall sider 580

Skriv produktomtale

Merk: HTML blir ikke oversatt.
    Dårlig           Bra