• Mitt Romania – på sporet av et ukjent folk

Mitt Romania – på sporet av et ukjent folk

av Solbjørg Synnøve Hansen

  • Kr 279,-

  • Forlag: Partner
  • Tilgjengelighet: 197
Antall

Gåten Ruda
Mitt liv har vært en spennende reise helt fra dagen jeg som ettåring kjempet min kamp for livet i mitt barndoms rike Lofoten. Utfartstrangen, kombinert med et ønske om å bringe håp til mennesker i nød, førte meg til misjonskurs i USA. Her fikk jeg det gåtefulle ordet ruda, og kallet til det da lukkede kommunistlandet Romania.


Min første reise til Romania skjedde fire måneder før revolusjonen i 1989. Jeg tapte mitt hjerte både til folket og landet, og ikke minst da ordet ruda førte meg til den ukjente minoritetsgruppen rudari – på den tiden de fattigste av de fattige. «Du er en av oss», fikk jeg høre. Boka er skrevet i kjærlighet og hyllest til dette «glemte og bortgjemte» folket. Gjennom årene har jeg sett denne folkegruppen, plassert nederst på den sosiale rangstigen, reise seg. Kommentaren fra borgemesteren i Mânăstirea beskriver det hele, da han hørte hvorfor jeg var kommet dit: «Når de, rudari, blir løftet opp blir hele kommunen løftet opp.»

Anbefalinger

Med en varm innlevelse og fasinerende detaljrikdom, tar forfatteren oss med på leting etter et glemt og bortgjemt folk. Møtet med menneskene skildres gjennom våkne øyne, og et hjerte som lik Mesteren ønsket å «gå rundt og gjøre vel». Boka er viktig for alle som påstår seg å ha et hjerte.
Willy Ludvigsen, daglig leder i MAF Norge

Solbjørg er min kjære venninne som alltid inspirerer  og lever et spennende liv. Hun elsker Herren, rumenere og andre mennesker på en lidenskapelig måte. Hun har betalt en pris og gitt seg helt til Guds vilje. Hun er en troshelt!
Becky Stontz, USA

Solbjørg er ei dame som gjennom et langt liv har vært trofast mot sitt kall og tjent rudari i Romania. Ho har et stort engasjement og et varmt hjerte for de fattigste blant de fattige. Ho har gått nye veier og gått foran. Vært uredd i kampen for å hjelpe og løfte dette folket ut av fattigdom og nød, og ikke minst å lære dem å kjenne himmelens Gud og Hans hjerte.
Anita Heggvik

En annerledes og spennende misjonsfortelling om en ung norsk kvinne, som etter konkret og direkte kall fra Gud fant veien til en av de fattige og minst verdsatte folkegrupper i Romania. Her starter hun menighet, og ser enkeltmennesker og familier får nytt liv, håp og tro. Gjennom nyhetsbrevene følger vi arbeidet hvor hun forteller om både utfordringer og seire, og hvordan det skapes livsvarige vennskap og relasjoner.
Bjørg og Geoffrey Boddy

 

Bokdetaljer
Forfatter Solbjørg Synnøve Hansen
Forlag Partner forlag
ISBN 978-82-8402-012-9
Innbinding Pocket med klaffer farger
Antall sider 192

Skriv produktomtale

Merk: HTML blir ikke oversatt.
    Dårlig           Bra