• Mor, livet mitt og utsikten

Mor, livet mitt og utsikten

av Bjørn Lo

  • Kr 279,-

  • Forlag: Partner
  • Tilgjengelighet: 199
Antall

Boken skildrer Sigrid Loes oppvekst og liv.

Her hedres en mor som var svært oppofrende for barn, mann og ikke minst delaktig i sin manns veterinære yrkesliv. Beskrivelsen av hennes slekt rommer så vel geistlighet som human medisinsk historie fra Norge og Amerika. Boken gir også et tilbakeblikk på Bjørn Loes skolegang, studier og ikke minst hans 42 år lange yrkesliv innen Legemiddelindustrien.

Landbruket fortjener så absolutt å bli løftet fram. Med utsikten til gårdene Lo, Bø og Sygard Kongsli beskrives landbruks- og kulturhistorie fra Vinstra. Her omtales særpregede eldre driftsbygninger i gråsteinsmur. Fjøsene er stadig i bruk. Gammelt og nytt er forent på en fin måte, fordi nye robotfjøs er oppført i flukt med de gamle.

Til slutt beskrives et kulturhistorisk  prosjekt fra gården Sletten i Bognelvdalen, Alta. En gammel badstue skal restaureres.

Om forfatteren
Bjørn Loe ble født i 1951 i Drøbak mens faren var privat­praktiserende dyrlege i Vestby. De første seks årene ble til­bragt i Vestby. Han hadde barneår i Nord­-Norge, først i Vadsø i Finnmark, deretter i Mosjøen på Helgeland. Ung­domsårene ble tilbragt på Vinstra i Gudbrandsdalen. Bjørn tok eksamen artium ved Gudbrandsdal Gymnas i 1970. Deretter fulgte agronomutdanning med blant annet et år på Vinter­landbruksskolen i Oslo. Utover det har han et avbrutt veterinærstudi­um fra Vest­-Berlin og Oslo. Yrkeslivet har han tilbragt i legemiddelindustrien med nesten 42 års fartstid. Han har utelukken­de arbeidet innenfor det veterinær­medisinske fagområdet med hele landet som virkeområde. Pensjonistlivet blir tilbragt på Vinstra, hytta på Sødorpfjellet, Eliløkken Sjøside, Børsa i Skaun kommune og på gården Sletten i Bognelvdalen, Langfjordbotn i Alta kommune.

Les utdrag fra boken:

Bokdetaljer
Forfatter Bjørn Lo
Forlag Partner forlag
ISBN 9788284020150
Innbinding Innbundet i farger
Antall sider 96

Skriv produktomtale

Merk: HTML blir ikke oversatt.
    Dårlig           Bra