Vi er kalla til å æra kvarandre

av Erling Thu

  • Kr 279,-

Antall

For fleire år sidan fortalde ein god venn og medarbeidar av meg noko frå eit besøk i Bethel, Redding, USA som sette i gang ein prosess i meg. Han sa at kanskje den viktigaste faktoren i det Gudsnærværet og den overnaturlege dimensjonen den forsamlinga han besøkte levde i, var ein kristen ærekultur som frigjorde liv og kraft mellom dei. Då eg høyrde dette engelske ordet, «A Culture of Honor», opplevde eg at Gud talte til meg om at dette var noko eg skulle studera for å få ny innsikt i. I dei siste åra har eg grunna mykje på dette med heider og ære. Eg har granska i Skrifta og brukt teologiske oppslagsverk for å trengja djupt inn i dette emnet. Ordet har opna seg for meg og eg har fått ny innsikt og forståing som eg ønskjer å dela i denne boka. – Erling Thu

Målform: Nynorsk

Anbefalinger
«Jeg våger den påstanden at du nå holder årets viktigste bok for kirke-Norge i dine hender. Årene som kommer vil vise om det også blir tiårets viktigste bok for norsk menighetsliv! Jeg velger å kle disse tankene i ord fordi det er min overbevisning at denne boka er nettopp så viktig! Helt siden 2010 har jeg sagt at tegn og under og mirakler er vel og bra, men det er ingenting som er så naturlig-overnaturlig og som forløser Guds rike på en slik måte som et menneskelig fellesskap som har tappet inn i Guds fullkomne kjærlighet og lever ut denne kjærligheten i fellesskap med hverandre!»
Morten Edvardsen, pastor og rektor i Tønsberg Frikirke og Bibelskole

«Ærekultur innebærer et klimaskifte i måten å se på og omtale hverandre. Hvor Erling også gir inn dette viktige at kun den som evner å ære og anerkjenne seg selv kan ære og anerkjenne andre. Det er når vi ærer og anerkjenner Gud at vi er i stand til å ære hverandre. Som parolen lød fra ørkenfedrene: Vårt kall er å ære Gud og ære mennesket!»
Martin Cave, pastor i IMI Kirken, Stavanger

«Gud tek støv, det vanlegaste av alt, og gjer det til diamantar! I ein kristen ærekultur er vi alle hans medarbeidarar i denne prosessen… 
’Kristne menneske lærer å verdsetja kvarandre og tala vel om kvarandre på tvers av kyrkjesamfunna. Det gjev håp og tru for ei ny ærefull framtid for landet.’»
Linda Askeland, informasjonsleiar i Åpne Dører

«I vår tid trenger vi et folk som løfter opp Gud framfor alle andre ting, og som samtidig bøyer seg ned og tjener andre med ubetinget kjærlighet. For alle de som ønsker å være en del av den bevegelsen, er denne boka en gave.»
Terje Dahle, leder av Kristent nettverk

 

Om forfatteren
Erling Thu er født 1942, på Ganddal, Jæren og er oppvaksen i bedehusmiljøet. Han har vore forkynnar sidan 1962. Han leia evangeliseringsarbeidet OUT i Sarons dal, var med å byggja Statfjord A – plattforma i Jåttåvågen, og var hjelpeforstandar i pinsekyrkja Zion, Stavanger før han var med å starta Kristent Fellesskap, Bergen Bibelskole og Kristent Nettverk. Han har skrive meir enn 30 bøker og er omsett til mange språk. Han har vore gift med Solveig sidan 1964 og dei fekk seks barn saman og har ti barnebarn. Dei siste 30 åra har han og kona brukt mykje tid i India, Nepal og Sri Lanka og er begge i aktiv teneste for Herren som pensjonistar.

 

Boka er godkjent av Kristelig studieforbund (K-stud).
Grupper og kurs som benytter boka, kan søke om statsstøtte
til studiearbeid. Les mer på www.k-stud.no eller ta kontakt
på tlf 400 00 510, eller post@k-stud.no

 

Bla i boka:

Bokdetaljer
Forfatter Erling Thu
Forlag Ventura
ISBN 978-82-8365-099-0
Innbinding Pocket med klaffer
Språk Nynorsk
Antall sider 248

Skriv produktomtale

Merk: HTML blir ikke oversatt.
    Dårlig           Bra
Nøkkelord: æreskultur, Erling Thu