• Batyr Nursen - Fengslet, torturert, kastet ut av tre land - fordi han tror på Jesus

Batyr Nursen - Fengslet, torturert, kastet ut av tre land - fordi han tror på Jesus

av Stig Magne Heitmann

  • Kr 279,-

Antall

Batyr Nursen var en av de første som ble kristne i Turkmenistan på 1990-tallet. Han ble frelst gjennom en jevnaldrende gutt som vitnet for den kriminelle vennegjengen som Batyr var leder for. Livet til Batyr snudde som 17-åring. Fra å være radikal med negativt fortegn, ble han en radikal Jesus-etterfølger. Han opplevde å bli fri fra alkohol og narkotika og bli en troende som tok oppgaven på alvor. Han evangeliserte, smuglet inn bibler og viste Jesus-filmen til mange. Dette likte ikke myndighetene, og forfølgelsen startet.

Sammen med kona Enejan har de opplevd fengsel, tortur og trakassering. Gjennom utallige prøvelser måtte de flykte fra Turkmenistan til Usbekistan. Uten papirer og med falske pass gikk reisen videre til Russland og Norge. Men historien slutter ikke der. Misjonstjeneste i Tyrkia og satellitt-TV for å nå flere turkmenere og usbekere med evangeliet skjer nå fra Norge. Familien til Batyr teller i dag seks personer. De brenner for å formidle evangeliet langs den gamle silkeveien fra Kina til Europa. Misjonstjenesten har han kalt SilkPartners. (Se klaffen bak.) 

  • Batyr vil miste livet om han vender tilbake til Turkmenistan
  • Han var dømt til å bli hengt i Afghanistan.
  • Han ble forvist fra Tyrkia og er «persona non grata» per dags dato.

Anbefalinger: 
«Menneskelig skulle en tro at nok var nok, at Batyr og Enejan ville «roe litt ned» og finne et trygt sted i Norge og finne seg en menighet hvor de kan finne roen og delta som menighetsmedlemmer. Men Gud har rørt så sterk ved deres hjerter at de ikke klarer å tie stille.»

Ole Lilleheim
Forkynner i Åpne Dører

«Vi trenger å bli minnet om hva det koster våre kristne brødre og søster i andre land, hva de må tåle for evangeliet skyld, for det kan vi glemme i et behagelig land som Norge. For hva koster egentlig etterfølgelse av Jesus for meg? Jeg trenger å høre disse historiene.»

Ann-Helen Sperrud
Nestleder i Ungdom i Oppdrag

Bokdetaljer
Forfatter Stig Magne Heitmann
Forlag Ventura
ISBN 9788283651805
Innbinding Pocket med klaffer
Antall sider 226

Skriv produktomtale

Merk: HTML blir ikke oversatt.
    Dårlig           Bra