Ljuboslavija - effekten

av Svein Olav Lund

  • Kr 279,-

Antall

Vi befinner oss i Jugoslavia på 90-tallet. Radek fra Makedonia er en ung idealist med tanker om å befri sitt land for religiøse konflikter, mistro og hat mellom landsmenn. Han reiser til Moskva for å lære om kommunismens fortreffelighet og den ateistiske ideologi. Men hans kjærlighets forhold til Ganimete som har albansk opprinnelse og hennes sterke kristne tro bringer noe nytt inn i Radeks tankeverden. Historiske hendelser på Balkan veves elegant inn i fortellingen sammen med kjærlighetsbåndet mellom Radek og Ganimete, som stadig blir sterkere. Ateismens fortreffelighet slår sprekker i Radeks sinn i møte med Genimetes stille adferd som taler til hjertet i stedet for intellektet. Hvordan kan kjærligheten overvinne hatet mellom folkene på Balkan?

Ljuboslavia-effekten kan tolkes som kjærlighetseffekten som trengs for å endre motsetningene i folket. Derfor også begrepet «Ljuboslavija» – som er satt sammen av det serbokroatiske ordet ljubav (kjærlighet) og Slavia. Finnes det en mulighet for en god vei videre – også i de mest fortvilte og umenneskelige situasjoner?


Om forfatteren
Svein Olav lund er bosatt i Bagn i Valdres. Han er filolog av utdanning og har jobbet mesteparten av sitt yrkesaktive liv i ungdomsskolen. Han har en særinteresse for slaviske språk, pluss latin, italiensk og rumensk – inkludert litteratur og historie knyttet til disse.

Les utdrag fra boken her:

Bokdetaljer
Forfatter Svein Olav Lund
Forlag Ventura
ISBN 9788283651041
Innbinding Pocket med klaffer
Antall sider 220

Skriv produktomtale

Merk: HTML blir ikke oversatt.
    Dårlig           Bra