• Israelske oppfinnelser

Israelske oppfinnelser

av Avi Jorisch

  • Kr 199,-

  •   Kr 299,-
Antall

Israelske oppfinnelser - Innovasjoner som reparerer verden

Fantastiske israelske oppfinnelser har forandret livet til mennesker i hele verden. Avi Jorisch forteller hvordan israelske innovatører fra mange religioner føler en forpliktelse til å mette de sultne, lege de syke, beskytte de forsvarsløse og få ørkenen til å blomstre. Israel spiller en overraskende stor rolle i forhold til landets beskjedne størrelse med å bidra til å løse noen av verdens største utfordringer. Forfatteren forklarer det med det jødiske begrepet tikkun olam, hver enkelts forpliktelse til å reparere verden.

 

«Denne boka gir et sant og spennende bilde av den entreprenørånd  som har skapt en økonomisk oppblomstring i Israel til tross for krig, interne stridigheter og en isolert posisjon blant mer eller mindre  fiendtlig innstilte nabostater. Fra de er små blir israelerne opplært til å utfordre det åpenbare,  stille spørsmål, diskutere alt. Disse verdiene er avgjørende for landets nyskaping og innovasjon. Boka  gir oss innsikt i en eventyrlig innovativ reise i et land hvor naturressursene har vært beskjedne, men holdningene  og viljen til å omsette ny kunnskap til nye teknologiske nyvinninger vært stor.»

– Hans Fredrik Grøvan, stortingsrepresentant for KrF og leder for Israels venner på Stortinget

 

«Det er lenge siden  det ble sagt at jødene skulle bli til velsignelsen for verden. Gjennom  sine bidrag til innovasjon innenfor medisin, kommunikasjon, landbruk  og miljøvern  bidrar denne utskjelte folkegruppen til å bringe store fremskritt til hele verden, som vi nyter godt av, ofte uten å tenke på hvilken velsignelse som kommer  fra Israel. Boken  vil åpne dine øyne for dette fenomenet, lære deg mye du garantert ikke visste, og gjøre deg nysgjerrig på hva det er med dette landet og folket som gjør at de bringer så mye godt til verden.»

– Bjarte Ystebø, redaktør i avisen Norge i Dag

 

Avi Jorisch er en erfaren entreprenør og Midtøsten-ekspert. Han er senior fellow ved the American Foreign Policy Council og grunnlegger av IMS, et firma som tilbyr finansielle tjenester til  kunder  over hele USA. Jorisch arbeidet tidligere ved USAs Finansdepartement og Forsvarsdepartement. Han har inngående kjennskap til trender innenfor den arabiske verden, radikal islam, antiterrorisme og lyssky finanser. Han har bachelorgrad fra Binghamton University og mastergrad i islams historie fra The Hebrew University i Jerusalem. Han har også studert arabisk og islamsk filosofi ved The American University og Al-Azhar- universitetet i Kairo. Han har skrevet artikler i anerkjente publikasjoner som  New  York Times, Wall  Street Journal,  Foreign Affairs, Forbes og Al.Arabiya.net

Leseutdrag:

Bokdetaljer
Forfatter Avi Jorisch
Forlag Ventura
ISBN 978-82-8365-075-4
Innbinding Innbundet
Antall sider 206

Skriv produktomtale

Merk: HTML blir ikke oversatt.
    Dårlig           Bra